KESOB'TAN 4+4+4'DE DESTEK

KESOB

KESOB'TAN 4+4+4'DE DESTEK -KESOB BAŞKANI MUSTAFA ALAN: - BU SİSTEM MESLEK LİSELERİNİ AKTİF HALE GETİRECEK” Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Mustafa Alan, tartışılan 4+4+4 sistemine destek verdi. Alan, Bu sistem, meslek l

21. yüzyılda bilginin bir sermaye olarak görüldüğü ve insan kaynaklarıyla bilgiyi elinde tutan toplumların gelecek yüzyıllarda hakim olması kaçınılmazdır” diyen Başkan Alan, Mal, hizmet ve enformasyon sektörlerinde çalışacak ve bu sektörleri canlı tutacak olan insan kaynağına bütün ülkeler yatırım yapmak zorundadır. Bu insan kaynağını ayakta tutacak eğitim kurumu mesleki eğitimdir.

 Mesleki ve teknik öğretim; kalkınmanın hızlandırılması, istihdamın artırılması ve ülkenin rekabet gücünün yükseltilmesi yönünden kritik öneme sahiptir. Bu önemin, toplumun her kesimine kavratılması gerekmektedir. Teknolojik çağa uyum sağlayabilmek için, ülkemizde de mesleki ve teknik eğitime gereken özenin gösterilmesine ihtiyaç vardır” dedi.

 Alan, Mesleki Eğitim Merkezlerini(Çırak Okullarını) ve Meslek liselerini toplumda saygın bir yere getirmek, başta aile, ilköğretim okulları ve basın-yayın gibi bütün kurumların ortak görevidir” ifadesinde bulunarak açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

 

Mesleki eğitim son yıllarda kan kaybetmektedir. Öğrenci olmadığı için bazı bölümleri de kapanmaktadır. 4+4+4 olarak adlandırılan Yeni Eğitim Sistemi ile Meslek liselerinin yeniden aktif hale geleceğine inanmaktayız. Bu sistemle birlikte çırak olma yaşının 14'ten 11'e düşecek olması da yüzde 30'lara düşmüş olan meslek liselerindeki öğrenci sayısını yeniden yüzde 70'lere çıkartacaktır.

İlimizde 3'ü merkez 5'i ilçelerde olmak üzere 8 mesleki eğitim merkezi bulunmakta bunlarda 3 bin çırak bin 500 kalfa eğitim ve öğrenim görmektedir. Zorunlu eğitimin son dört yılına mesleki eğitim merkezleri de dahil edilmeli ve bu merkezlerinden mezun olan öğrencilere de lise dengi diploma verilmelidir.

 Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim sisteminin bir hesaplaşma olarak görülmemesini, milletimize fayda sağlayacak, devletimizi daha ileriye götürecek bir unsur olarak görülmesini arzu ediyoruz.”



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi